Γυναίκες και τιμόνι…

Γυναίκες και τιμόνι…

Και όμως οι γυναίκες θυμώνουν πιο εύκολα όταν οδηγούν!

Οι γυναίκες θυμώνουν πιο εύκολα και περισσότερο από τους άνδρες όταν οδηγούν. Μετά από μελέτη έρευνα που υποστηρίχτηκε από τη Hyundai στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες θυμώνουν πολύ περισσότερο από τους άντρες όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Έρευνα κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι γυναίκες οδηγοί είναι κατά 12% πιο θυμωμένες από τους άνδρες πίσω από το τιμόνι.
Έχουμε την τάση να θεωρούμε ότι οι άνδρες έχουν μικρότερη ανοχή και είναι πιο επιρρεπείς στη βία στο δρόμο, αλλά μελέτη σε 1.000 Βρετανούς οδηγούς έδειξε ότι πρόκειται για λανθασμένη εντύπωση. Τα αρχέγονα ένστικτα «άμυνας» των γυναικών τις κάνουν να αντιδρούν πιο επιθετικά, με μικρότερη αντίληψη του κινδύνου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, αυτά τα ένστικτα έρχονται στην επιφάνεια όταν τις προσπερνούν, τους φωνάζουν ή τους κορνάρουν. Οι γυναίκες οδηγοί θυμώνουν επίσης κατά 14% περισσότερο από τους άνδρες όταν ασχολούνται με ένα οδηγό που κάθεται στο πίσω κάθισμα και 13% περισσότερο όταν οι άλλοι οδηγοί δεν χρησιμοποιούν τα φλας.
Η έρευνα και η μελέτη στηρίχτηκαν στη «δοκιμή αίσθησης» των υποκειμένων, μετρώντας τη συναισθηματική αντίδραση στους ήχους, στις οσμές, στην αφή, όλα σε διάφορα σενάρια οδήγησης.

Κοινή χρήση αυτής της δημοσίευσης

Αναρτήστε Σχόλιο