Μετά την Black Friday ήρθε και η Blue Monday

Μετά την Black Friday ήρθε και η Blue Monday

 

Για τους περισσότερους η Δευτέρα είναι η πιο δύσκολη ημέρα της εβδομάδας.

Σηματοδοτεί το τέλος του Σαββατοκύριακου και την επιστροφή στις υποχρεώσεις και την ρουτίνα της καθημερινότητας .

 

Όμως μια από όλες τις Δευτέρες του χρόνου είναι πιο μελαγχολική από τις άλλες. Πρόκειται για την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, που κατά μία θεωρία, είναι η χειρότερη Δευτέρα του έτους, γι’ αυτό αποκαλείται και Blue Monday.

Τη συγκεκριμένη Δευτέρα, οι άνθρωποι κατακλύζονται από αρνητικά συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ημέρα του χρόνου.
Η θεωρία της Blue Monday προκύπτει από μια μαθηματική εξίσωση, [W+(D-d)]xTQ/MxNA, που γεννήθηκε στο μυαλό του από τον ακαδημαϊκού dr Cliff Arnall, η οποία συνδυάζει παράγοντες όπως ο καιρός (W), τα χρέη (D), τον μηνιαίο μισθό (d), τον χρόνο που έχει περάσει από τις γιορτές των Χριστουγέννων (T), το χαμηλό επίπεδο κινητοποίησης (Μ) κτλ.
Η πρώτη Blue Monday στην ιστορία ήταν στις 25 Ιανουαρίου 2005, και ουσιαστικά σηματοδοτεί την ημέρα κατά την οποία οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι έπεσαν έξω στο πρόγραμμα και τους στόχους τους κι έτσι μελαγχολούν.
Για να πάμε κόντρα στη μελαγχολία της Blue Monday, μπορούμε να θέσουμε νέους στόχους, να προγραμματίσουμε τις επόμενες διακοπές, να δούμε φίλους, να ξεκινήσουμε ένα νέο χόμπι ή να αφιερώσουμε χρόνο σε κάτι που μας ευχαριστεί πραγματικά.
Και παιδιά δείτε το και αλλιώς… οι μέρες της εβδομάδας έχουν αρχίσει να παίρνουν χρώμα! Και ίσως να μας προκύψει και καμιά Yellow Wednesday ως ημέρα ατελείωτης ευτυχίας!!!!

siopisdiet

Αρθρογραφεί Κώστας Ελευθερίου

 

Κοινή χρήση αυτής της δημοσίευσης

Αναρτήστε Σχόλιο