Τηγανιά Μανιταριών… Χορτοφαγική και Light!

Τηγανιά Μανιταριών… Χορτοφαγική και Light!

Αρθρογραφεί ο Σιώπης Π. Στυλιανός, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος Χαροκοπείου Παν/μίου Αθηνών.

Yλικά (για 2 μερίδες):

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 500 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας μας (πλευρώτους, πορτομπέλο κλπ)
  • 3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες μπαστουνάκια
  • ρίγανη και θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σοτάρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο για 3′ περίπου.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές κι ανακατεύουμε για 5′ περίπου.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη, το θυμάρι και το λεμόνι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να βράσει στα ζουμιά του για 10′.
  4. Ρίχνουμε τον μαϊντανό κι ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους.
  5. Αφού σβήσουμε την εστία και πέσει η θερμοκρασία του φαγητού, προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας και αφού δοκιμάσουμε ρίχνουμε αλάτι κατά βούληση και καρυκεύματα της αρεσκείας μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με σουσάμι και σπόρους (ηλιόσπορο, παπαρουνόσπορο κλπ).

 

Καλή επιτυχία & Καλή σας όρεξη!!!

Κοινή χρήση αυτής της δημοσίευσης

Αναρτήστε Σχόλιο