Όταν τα φαγητά εκδικούνται!

Όταν τα φαγητά εκδικούνται!

Και που λες, έχεις πάρει την παρέα και έχετε βγει έξω για φαγητό. Παραγγέλνετε τα γνωστά τηγανιτά και μη, σουβλάκια, λουκάνικα, σουτζουκάκια, πατάτες, τυροκαυτερές, τζατζίκια, την κάνετε ταράτσα και χτυπάτε και το γλυκάκι σας στο τέλος, γιατί κάθε γεύμα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο.

Όμως, επειδή πρέπει να αναλαμβάνουμε τις συνέπειες των πράξεών μας, μετά από λίγη ώρα βλέπεις ότι αρχίζεις να αισθάνεσαι μια δυσφορία, καθώς ο οργανισμός σου είναι έτοιμος να σου τα ψάλλει με τον δικό του τρόπο για τον μπελά που του άφησες να διαχειριστεί!

Φούσκωμα, ρέψιμο, αέρια, αέρια και αέρια, είναι κάτι που δεν θες να σε πιάσει όταν βρίσκεσαι κοντά σε κόσμο, καθώς μπορεί να σου φέρει αμηχανία και να σε κάνει να αισθανθείς άβολα.

Σαφώς, κύριος υπαίτιος αυτής της κατάστασης είναι η διατροφή, γι’ αυτό δώσε προσοχή παρακάτω για να ξέρεις τι πρέπει να αποφεύγεις πριν από κοινωνικές συναναστροφές.
Καταρχάς, όπως είπαμε παραπάνω, οτιδήποτε τηγανιτό, λιπαρά κρέατα, πλούσιες σάλτσες και γαρνιτούρες, παχυντικά γλυκά, και γενικά οποιαδήποτε αποκαλούμενη «βρωμιά», είναι δυσκολοχώνευτα φαγητά και γι’ αυτό δημιουργούν αέρια στο στομάχι, τα οποία πρέπει από κάπου να φύγουν. Και μάντεψε από πού!

Επίσης, ενόχους μπορούμε να βρούμε και σε τροφές που προσφέρουν πολλά θετικά για τον οργανισμό, όπως λαχανικά και φρούτα. Το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και παρεμφερή προϊόντα, περιέχουν τον τρισακχαρίτηραφινόζη, που δυσκολεύει το πεπτικό σύστημα, οδηγώντας σε άσχημα αέρια. Ακόμη, φρούτα όπως η μπανάνα, τα μήλα, το μάνγκο, το καρπούζι, είναι πλούσια σε φρουκτόζη, που είναι επίσης δύσκολο στην πέψη. Αλλά μην ψάχνετε δικαιολογίες για να μην τρώτε υγιεινά. Απλώς χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή τους!

Επίσης, διάφορα άλλα τρόφιμα που μπορούν να δημιουργήσουν αέρια στο στομάχι λόγω της σύστασής τους είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία προκαλούν μεγαλύτερο πρόβλημα σε όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, τα αυγά, το πλιγούρι βρώμης, το καλαμπόκι, τα μανιτάρια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, οι χυμοί φρούτων, τα αποξηραμένα φρούτα, οι ξηροί καρποί.

Και κλείνοντας, την τιμητική του έχει ο χειρότερος παράγοντας αερίων, τα φασόλια, κάτι που είναι ευρέως γνωστό, καθώς όλοι έχουμε λίγο πολύ βιώσει τις παρενέργειες ενός πιάτου φασολάδας. Μεταξύ άλλων οσπρίων, τα φασόλια περιέχουν ολιγοσακχαρίτες, που δεν μπορεί να διασπάσει το στομάχι, και έτσι περνούν σχεδόν άθιχτα στο έντερο, όπου διασπόνται από βακτήρια που βρίσκονται εκεί οδηγώντας έτσι στην παραγωγή άσχημων αερίων και σε «άτυχα περιστατικά»!

Αρθρογραφεί  Έλσα

Κοινή χρήση αυτής της δημοσίευσης

Αναρτήστε Σχόλιο