Τα πλεονεκτήματα του να ταξιδεύεις

Τα πλεονεκτήματα του να ταξιδεύεις

Το γεγονός ότι ταξιδεύω όσο περισσότερο μπορώ στη ζωή μου με κάνει συχνά ν’ αναρωτιέμαι τι μου αρέσει περισσότερο όταν είμαι στο δρόμο και κατευθύνομαι προς διαφορετικά μέρη τα οποία επιθυμώ διακαώς ν’ ανακαλύψω.

Απ’ την εμπειρία μου και με λίγη βοήθεια από κάποια δημοφιλή άρθρα σας δίνω σήμερα τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει κάποιος όταν ταξιδεύει σε άγνωστα μέρη.

Γιατί πρέπει να φροντίσεις να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήμα για ταξίδια;

Αποτελέσματα πλήθους επιστημονικών μελετών υποστηρίζουν πως όταν ταξιδεύεις συχνά ζεις περισσότερο και βελτιώνεις τη σωματική και ψυχική σου υγεία.

Ταξιδεύοντας οι άνθρωποι καταλαβαίνουμε καλύτερα τους εαυτούς μας: Μαθαίνουμε πόση δύναμη έχουμε. Ποιες είναι οι δυνατότητες και ποιες οι αδυναμίες μας. Με αυτό τον τρόπο αυξάνουμε την αυτοπεποίθηση μας.

taxidia

Το γεγονός πως ξεκουράζεσαι μακριά απ’ οτιδήποτε σε στρεσάρει, μπορεί να σου δώσει μεγαλύτερη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα στην καθημερινότητα σου.

Εφόσον δεν βιώνεις τη συνηθισμένη σου ρουτίνα όταν ταξιδεύεις, έχεις την ευκαιρία να “ξεχάσεις” ό,τι ήξερες ή θεωρούσες δεδομένο. Το να ταξιδεύεις σημαίνει να ψάχνεις για εμπειρίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή: Γνώρισε νέους ανθρώπους, δοκίμασε ασυνήθιστες γεύσεις, άκουσε διαφορετικές ιστορίες, εκτίμησε διαφορετικά πράγματα.

Με το να ταξιδεύεις έχεις μια μοναδική ευκαιρία να περάσεις ποιοτικό χρόνο και να ζήσεις απολύτως διαφορετικού τύπου εμπειρίες με τους ανθρώπους που αγαπάς (σύντροφο, παιδιά, γονείς, φίλους κλπ.).

Οι αναμνήσεις απ’ τα ταξίδια σου διαρκούν μια ζωή και αυτού του είδους οι αναμνήσεις κοστίζουν περισσότερο κι από μια ολόκληρη περιουσία!

taxidiΑντί επιλόγου:

Ναι, γνωρίζω τις δυο μεγάλες δικαιολογίες για να μην ταξιδέψει κάποιος: τα χρήματα και ο χρόνος. Πίστεψε με όμως, κάποια στιγμή θα συμβεί να έχεις κι απ’ τα δύο (έστω και σε μικρές ποσότητες), οπότε τότε θα πρέπει να σταματήσεις να βρίσκεις δικαιολογίες προκειμένου να παραμείνεις εκεί που είσαι. Σε παρακαλώ, ταξίδεψε! Η ζωή είναι πολύ μικρή και αν τη θέλεις κάπως όμορφη κι ενδιαφέρουσα, προγραμμάτισε τώρα το επόμενο ταξίδι σου! Ακόμη και κάπου κοντά, ακόμη και για δυο μέρες!

Αρθρογραφεί η Φανή Τράικου, Ψυχολόγος (MSc) – Κειμενογράφος – Blogger

πηγή: https://goo.gl/CAXDi8

Κοινή χρήση αυτής της δημοσίευσης

Ένα σχόλιο - Γράψε ένα Σχόλιο

Αναρτήστε Σχόλιο