Γραμματοκιβώτιο…!

Τι ρομαντική λέξη και κοίτα να δεις πως κατάντησε εν έτη 2016!!!

Όλοι ξέρουμε πια πως στα χρόνια μας αυτή η λέξη με τα 15 γραμματάκια ισούται με: ΔΕΗ, ΟΤΕ, Κινητή Τηλεφωνία, Τράπεζα (δόσεις δανείων) και με ό,τι τέλος πάντων αποτελεί λογαριασμό. Κοινώς το κιβώτιο της λυπητερής.

Εξάλλου και από ποιόν να λάβεις γράμμα και γραφή, η τεχνολογία έκανε άλματα στην επικοινωνία.

Ας θυμηθούμε όμως οι πιο παλιοί, έτσι για να χαραχτεί ένα χαμογελάκι στην άκρη των χειλιών αναπολώντας, την πραγματική χρήση ενός γραμματοκιβωτίου.

Και μια μικρή ενημέρωση για τη νεολαία της υπόθεσης.

Το γραμματοκιβώτιο, λοιπόν, ήταν εκείνο το κουτάκι που περίμενες με λαχτάρα να γεμίσει. Τσέκαρες πολύ συχνά από την τρυπούλα στη μέση περίπου του κιβωτίου να δεις μπας και ασπρίζει κάποιος φάκελος. Είχες 2 λόγους να περιμένεις με λαχτάρα το σινιάλο του κιβωτίου.

Ο πρώτος φυσικά το πολυπόθητο γράμμα ενός φίλου ή συγγενή από μακριά (ίσως και με κάποια παιδική ζωγραφιά μέσα). Ολόκληρη ιεροτελεστία… το έπαιρνες το άνοιγες προσεκτικά το διάβαζες 2 και τρεις φορές από τη χαρά σου και ετοίμαζες το έδαφος για να γράψεις το δικό σου γράμμα-απάντηση.

Στις γιορτές λάμβανες καρτούλες που θα στόλιζαν και αυτές το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το πασχαλινό καλάθι.

Στα γενέθλιά σου υπήρχε πάντα μια γαργαλιστηκή αναμονή για μια κάρτα γενεθλίων ή ένα γράμμα ευχών.

Kαι οι λίγο πιο παλιοί σίγουρα θα ξέρετε πως ο δεύτερος λόγος ήταν η ενίσχυση της συλλογής με τα γραμματόσημα.

Αλλάζουν οι εποχές με μεγάλες ταχύτητες, και φυσικά τις ακολουθούμε και εξελισσόμαστε, αλλά να… που και που στείλτε μια κάρτα ή γράψτε δυο λέξεις έτσι για αλλαγή. Και που ξέρετε μπορεί να είστε ο λόγος που φτιάξατε τη μέρα ενός “παραλήπτη”…!!!

Αρθρογραφεί η Σμαράγδα.

Κοινή χρήση αυτής της δημοσίευσης

Αναρτήστε Σχόλιο