Κλούβιο αυγό!

Πως μπορείτε να καταλάβετε αν ένα αυγό έχει χαλάσει

Πόσες φορές την έχουμε πατήσει, σπάζοντας ένα χαλασμένο αυγό μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα αυγουλάκια κατά την διαδικασία του μαγειρέματος μιάς ομελέτας. Πόσο έχουμε εκνευριστεί και στεναχωρεθεί γιατί πρέπει να πετάξουμε όλο το μείγμα.

Οι περισσότερες νοικοκυρές συνηθίζουν να βγάζουν τα αυγά από τη συσκευασία τους και να τα τοποθετούν στις θήκες του ψυγείου, έτσι πολλές φορές ξεχνούν την ημερομηνία λήξης τους. Αλλά και τα αυγά που μας φέρνει ο “θείος” από το χωριό τα ολόφρεσκα χωριάτικα, καμιά φορά έχουν ανάμεσά τους κάποιο χαλασμένο.

Οι πιο παλιές νυκοκοιρές συνήθιζαν να σπάζουν ένα ένα τα αυγά στο πιατάκι και αν κρίναν πως δεν είναι χαλασμένα τα χρησιμοποιούσαν.

Υπάρχει όμως ένας πολύ πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να τσεκάρετε τα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε πριν τη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική.

Γεμίστε ένα μπολ με κρύο νερό και τοποθετήστε μέσα τα αυγά ένα ένα. Αν το αυγό βουλιάξει στο πάτω του μπολ είναι ακόμα ασφαλές για κατανάλωση. Αν όμως επιπλέει στην επιφάνεια καλό είναι να το πετάξετε.

Αρθρογραφεί η Ντούσια Σμαράγδα

Κοινή χρήση αυτής της δημοσίευσης

Αναρτήστε Σχόλιο