Μια ματιά στους ομορφότερους κήπους του κόσμου

Μια ματιά στους ομορφότερους κήπους του κόσμου

 

Στους πανέμορφους κήπους που θα δείτε παρακάτω, η ομορφιά είναι διάχυτη όλο το χρόνο για να την απολαύσουν οι επισκέπτες.Από τους θρυλικούς κήπους των Βερσαλλιών σε κάποιους λιγότερο γνωστούς αλλά απίθανους κήπους σε μέρη όπως η Ταϊλάνδη, υπάρχουν όμορφοι, διαφορετικοί και καλοδιατηρημένοι κήποι σε όλο τον κόσμο.

 

Ο Κήπος των Θαυμάτων, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Μια ματιά στη φωτογραφία με τον Κήπο των Θαυμάτων στο Ντουμπάι και δεν θα αργήσετε να αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε στη Χώρα των Θαυμάτων. Σ’ αυτόν τον κήπο ανθίζουν 45 εκατομμύρια λουλούδια και έχει κερδίσει τον τίτλο του πιο μεγάλου κήπου του κόσμου. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα που ουσιαστικά έχει χτιστεί στην έρημο και ο επικεφαλής του εγχειρήματος δηλώνει ότι πρόκειται για ένα τρανό παράδειγμα του πώς μπορεί κάποιος να «πρασινίσει» την έρημο χρησιμοποιώντας απόνερα. Οι σχεδιαστές, μάλιστα, πήραν έξτρα προφυλάξεις για να προστατέψουν τον κήπο από το περιβάλλον, όπως π.χ. δέντρα στην περίμετρο που «κόβουν» τον άνεμο. Σε αντίθεση, όμως, με τους περισσότερους κήπους του κόσμου, ο Κήπος των Θαυμάτων το καλοκαίρι παραμένει κλειστός, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

 

NongNooch Τροπικός Βοτανικός Κήπος, Ταϊλάνδη2

Πάρτε το αεροπλάνο για την πόλη Pattaya της Ταϊλάνδης και εξερευνήστε τον πανέμορφο κήπο NongNooch, ο οποίος έχει έκταση 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων και χωρίζεται σε μικρότερους κήπους, όπως τον Κήπο Canna, τον ButterflyHill, τον BlueGarden και τον Κήπο Stonehenge. Εκτός του ότι φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ποικιλία ορχιδέας στην Ταϊλάνδη με περισσότερα από 650 είδη, ο Κήπος NongNooch διαθέτει και μια Τράπεζα του φυτού Κύκας, προκειμένου να προστατευτεί αυτό το σπάνιο είδος. Ο κήπος άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1980, αφού χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως φυτεία για τα ντόπια τροπικά φρούτα. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει ένας από τους πιο όμορφους κήπους του κόσμου, τόσο για το τοπίο που συνθέτει, όσο και για την ποικιλία λουλουδιών και φυτών, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και ψυχαγωγία, όπως ταϊλανδέζικα πολιτιστικά σόου, σόου με ελέφαντες κ.ά.

 

Οι Κήποι Butchart, Καναδάς3

Ο κόλπος Brentwood στη Βρετανική Κολομβία φιλοξενεί μια από τις όμορφες ανοιχτές εκτάσεις με φυτά και δέντρα, τους Κήπους Butchart. Εκεί, τα άνθη από περισσότερα από 1 εκατομμύριο φυτά γεμίζουν το οπτικό πεδίο με χρώμα, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και το μέρος έχει ανακηρυχτεί Εθνικό Ιστορικό Μνημείο του Καναδά. Κάθε χρόνο, περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες φτάνουν στην περιοχή για να θαυμάσουν το ξεχωριστό αυτό θέαμα, με περισσότερες από 900 ποικιλίες πολύχρωμων άνθεων. Οι κήποι αυτοί άνθισαν υπό τη φροντίδα της JennieButchart, η οποία έφτασε στη Δυτική Ακτή του Καναδά με το σύζυγό της στις αρχές του 1900. Από το 1906 ως το 1929 ξεκίνησε να φτιάχνει κήπους και από το 1920, οι επισκέπτες των κήπων είχαν ήδη αρχίσει να φτάνουν τους 50 χιλιάδες κάθε χρόνο. Σήμερα, οι κήποι έχουν επάξια μια θέση ανάμεσα στους ομορφότερους του κόσμου.

 

Οι Κήποι της HunterValley, Αυστραλία4

Στο Pokolbin της , οι Κήποι της HunterValley χωρίζονται σε 10 ξεχωριστούς κήπους με διάφορα θέματα, από ινδικό μωσαϊκό μέχρι επίσημος κήπος και διάφορα άλλα, ενώ στον παραμυθένιο κήπο οι επισκέπτες μπορούν να ψάξουν για όμορφα μωσαϊκά και χαρακτήρες από τα αγαπημένα τους παιδικά τραγούδια. Σε σχέση με άλλους κήπους, είναι σχετικά καινούργιος: αγοράστηκε το 1997 και χρειάστηκε 5 χρόνια για να αναπτυχθεί, ενώ άνοιξε για το κοινό τον Οκτώβρη του 2003. Σύμφωνα με τη σελίδα του στο facebook περιέχει περισσότερα από 6 χιλιάδες δέντρα, 600 χιλιάδες θάμνους και 1 εκατομμύριο ποώδεις βλαστήσεις εδάφους.

 

Ο Kήπος Keukenhof, Ολλανδία83a9554230ed6e6cccfe522a2a4bd53e

Με 75 χιλιάδες τουλίπες σε περισσότερα από 600 είδη, ο συγκεκριμένος κήπος είναι χωρίς αμφιβολία από τους πιο χρωματιστούς του κόσμου. Όταν είναι ανθισμένος, οι τουλίπες και τα υπόλοιπα λουλούδια δημιουργούν μια θάλασσα από έντονα χρώματα και αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο κήπο του πλανήτη, μετά τον Κήπο των Θαυμάτων. Είναι γνωστός και ως ο Κήπος της και η ονομασία του σημαίνει «αυλή της κουζίνας», την οποία και πήρε μετά τη χρήση του τον 15ο αιώνα ως το μέρος που άνθρωποι κυνηγούσαν και μάζευαν τροφή για το κάστρο του JacobavanBeieren. Το πάρκο ανασχεδιάστηκε το 1857 και σήμερα είναι –δυστυχώς- ανοιχτό μόνο την άνοιξη για τους επισκέπτες.

 

Ο Κήπος των Βερσαλλιών, Γαλλία6

Το ανάκτορο των Βερσαλλιών είναι πασίγνωστο για τους τεράστιους κήπους του, μαζί με πολλά σιντριβάνια και αγάλματα. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους κήπους στην Ευρώπη. Ιδρύθηκεαπό τον βασιλιά Λουδοβίκο τον 14οκαι η έκτασή του φτάνει τα 800 εκτάρια. Στους κήπους υπάρχουν 370 αγάλματα, 55 σιντριβάνια και 42 χιλιόμετρα διαδρόμων.Ο κήπος απλώνεται σε τρία επίπεδα πίσω από το παλάτι και είναι η συνέχιση της αρχιτεκτονικής του παλατιού. Τα μεγάλα ποτάμια της Γαλλίας αντιπροσωπεύονται σαν αγάλματα. Μπροστά από το Μεγάλο Κανάλι, ένα τεράστιο κανάλι σε σχήμα σταυρού, βρίσκεται το σιντριβάνι του Απόλλωνα, το πιο μεγαλοπρεπές απ’ όλα τα σιντριβάνια των Βερσαλλιών.

 

 

Κοινή χρήση αυτής της δημοσίευσης

Αναρτήστε Σχόλιο