Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού

Το θαλασσινό νερό έχει κάποιες ευεργετικές ιδιότητες που κάνουν καλό στην επιδερμίδα μας αλλά και στον οργανισμό μας. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές και πως ακριβώς μας βοηθούν.

Ένα μπάνιο στη θάλασσα μας δροσίζει και μας χαλαρώνει, ιδιαίτερα μετά από μια δύσκολη εβδομάδα.Εκτός από αυτό όμως, κάνει καλό και στο σώμα μας είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά.

 

Είναι ευεργετικό για το αίμα

Το θαλασσινό αλάτι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο που συνεισφέρει στην δράση των αντιοξειδωτικών. Ως εκ τούτου, το αλάτι της θάλασσας είναι σε θέση να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματός σας σωστά και να απορροφήσει όλη τη βρωμιά, τη σκόνη και τα τοξικά υλικά από αυτά.

 

Είναι ένα φυσικό peeling

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αλάτι της θάλασσας ως φυσικό peeling. Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση του εξωτερικού στρώματος των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος για τον οποίο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για καιρό καλύτερο τόνο στην επιδερμίδα τους και πιο καθαρή όψη σε πρόσωπο και σώμα.

 

 

 

Καταπολεμά την ακμή και τις λοιμώξειςthalassino-nero

Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο από το αλάτι της θάλασσας μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος. Εάν έχετε ακμή στην επιδερμίδα σας, τότε το θαλασσινό αλάτι είναι ό, τι καλύτερο για εσάς. Διατηρεί το δέρμα σας καθαρό, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης λοιμώξεων στο δέρμα.

 

Κάνει το δέρμα βελούδινο

Έχει παρατηρηθεί ότι τα τακτικά μπάνια στην θάλασσα μπορούν να ενισχύσουν τον τόνο του δέρματος σε μεγάλο βαθμό. Το μαγνήσιο στο αλάτι μπορεί να εμποδίσει την κατακράτηση υγρών από το δέρμα σας κρατώντας το απαλό, σφριγηλό και νεανικό.

 

Aρθρογραφεί η Στεργιάνα.

Κοινή χρήση αυτής της δημοσίευσης

Αναρτήστε Σχόλιο