Πώς να μαγειρεύω, να σερβίρω & να αποθηκεύω το φαγητό μου;

Θέμα: Πώς να μαγειρεύω, να σερβίρω & να αποθηκεύω το φαγητό μου;

Γράφει ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Σιώπης Π. Στυλιανός
Πτυχ. Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο τρόπος που μαγειρεύουμε ορισμένα τρόφιμα είναι πολύ σημαντικός για να διατηρήσουν τη θρεπτική τους αξία καθώς και τη χαμηλή θερμιδική τους αξία. Ακολούθησε τα παρακάτω:

  • Να αγοράζεις τρόφιμα που μαγειρεύονται μόνο με συγκεκριμένο τρόπο.
  • Μην προσθέτεις λίπη ή ζάχαρη κατά το μαγείρεμα εάν είναι δυνατόν.
  • Να μαγειρεύεις μόνο μικρές ποσότητες.
  • Μην χρησιμοποιείς μπολ σερβιρίσματος στο τραπέζι.
  • Να σερβίρεις το φαγητό σε πιάτο ώστε να γνωρίζεις τη ποσότητα που πρέπει να καταναλώσεις.
  • Να τρως σε ένα σταθερό μέρος, όπως στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία.
  • Να αποφεύγεις τις θέσεις όπου υπάρχει φαγητό, όπως η κουζίνα ή ο μπουφές, σε ένα πάρτι.
  • Να αποφεύγεις τα εστιατόρια στα οποία είναι πιθανότερη ή κατανάλωση παχυντικών τροφίμων.
  • Διατήρησε τα παχυντικά τρόφιμα σε σημεία που κλειδώνουν (ντουλάπια) και παραμένουν αθέατα.
  • Να έχεις άμεσα διαθέσιμες τροφές με λίγες θερμίδες, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

 

Κοινή χρήση αυτής της δημοσίευσης

Αναρτήστε Σχόλιο