Επτά μύθοι & αλήθειες για το σεξ στις μακροχρόνιες σχέσεις

Επτά μύθοι & αλήθειες για το σεξ στις μακροχρόνιες σχέσεις

Αρθρογραφεί η Φανή Τράικου, Ψυχολόγος (MSc) – Κειμενογράφος – Blogger

Συχνά σε συζητήσεις με πελάτες μου χρειάζεται να διευκρινίσουμε αλήθειες και μύθους για το σεξ, καθώς συχνά είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τι αληθεύει και τι όχι για τις ερωτικές σχέσεις των ζευγαριών. Παρακάτω θ’ αναφερθώ σε μερικά από τα πιο συχνά θέματα συζήτησης που απασχολούν τα ζευγάρια σήμερα.

Μύθος: Πολύ σεξ σημαίνει καλό σεξ.

Αλήθεια: Πολύ σεξ αρκετές φορές σημαίνει δυσάρεστο σεξ.

Μύθος: Όλα τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί σταματάνε να κάνουν σεξ.

Αλήθεια: Κάποια ζευγάρια θα μειώσουν το σεξ όσο περνάνε τα χρόνια για διαφόρους λόγους (υγείας, οικογενειακούς κλπ.) όμως θα εξακολουθήσουν να κάνουν σεξ.

Μύθος: Το σεξ του πρώτου καιρού είναι το καλύτερο.

Αλήθεια: Το σεξ γίνεται καλύτερο όσο αποκτάς οικειότητα με το άλλο άτομο. Όσο καλύτερα γνωρίζεστε, τόσο καλύτερα ικανοποιείτε ο ένας τον άλλον. Οι ποιοτικοί οργασμοί έρχονται συνήθως μέσα από μια σχέση τρυφερότητας κι αγάπης.

Μύθος: Αν ένα ζευγάρι σταματήσει το σεξ, δε μπορεί να το ξανά αρχίσει.

Αλήθεια: Αν δυο άνθρωποι θέλουν να ξανά γίνουν εραστές με την κατάλληλη βοήθεια κάποιων ειδικών (γιατρών, ψυχολόγου κλπ.) και με συνειδητή προσπάθεια, θα ξανά καταφέρουν να έχουν σεξουαλική ζωή.

Μύθος: Η αποχή από το σεξ σημαίνει απαραίτητα αποχή από τη σχέση.

Αλήθεια: Η αποχή από το σεξ μπορεί να προκύψει για διαφόρους λόγους όμως δεν προκύπτει πάντα από ένα πρόβλημα της σχέσης. Τα ζευγάρια πρέπει να διακρίνουν πότε το σεξ διακόπτεται λόγω προβλημάτων της σχέσης και πότε λόγω εξωτερικών παραγόντων. Όταν βρίσκουμε την αιτία του προβλήματος τότε μπορούμε να βρούμε και τη λύση του. Τότε θα μπορέσουμε να ξανά επαναφέρουμε και το σεξ μες τη σχέση.

Μύθος: Η απιστία σημαίνει απώλεια ενδιαφέροντος για την υπάρχουσα σχέση.

Αλήθεια: Συχνά σημαίνει κι ακριβώς το αντίθετο. Δεν είναι λίγοι οι σύντροφοι που νιώθουν παραμελημένοι και θέλουν μέσω μιας απιστίας να κινητοποιήσουν τον τωρινό σύντροφο τους προκειμένου να τους δώσει ξανά σημασία.

Μύθος: Αν απολαύσουμε το σεξ μ’ έναν νέο σύντροφο, δεν μπορούμε να το απολαύσουμε πια με τον παλιό.

Αλήθεια: Συχνά οι άνθρωποι σε μια μακροχρόνια σχέση πιστεύουν πως το σεξ με καινούριο/α σύντροφο θα είναι ασύγκριτα καλύτερο απ’ ότι με τον τωρινό/η σύντροφο. Αυτή η υπόθεση συχνά δεν επιβεβαιώνεται. Το καλό σεξ βασίζεται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες (περιστάσεις, σκέψεις, συναισθήματα και διάθεση των δυο εραστών), οπότε στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα έχουμε μια καλή ερωτική εμπειρία. Η παλαιότητα ενός συντρόφου δεν είναι πάντα ένας κακός παράγοντας. Μπορούμε να κάνουμε ανέλπιστα καλό σεξ μ’ έναν παλιό σύντροφο και κακό σεξ μ’ έναν νέο σύντροφο. Επίσης, η καλή σεξουαλική εμπειρία με τον έναν δεν αποκλείει μια καλή σεξουαλική εμπειρία και με τον άλλον.

Έχετε προβλήματα με τον/την σύντροφο σας που μοιάζουν μεγάλα και δύσκολο να επιλυθούν; Αν ακόμη νιώθετε αγάπη για τον/την σύντροφο σας και πιστεύετε πως τίποτα δεν χάνεται όταν παλεύουμε γι’ αυτό, τότε μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό ψυχικής υγείας με εμπειρία στη θεραπεία ζευγαριών

Πηγή: https://goo.gl/cNmqs7

Κοινή χρήση αυτής της δημοσίευσης

Αναρτήστε Σχόλιο