Τι πρέπει να ξέρεις για το pole dancing

 

Πριν από τουλάχιστον 800 χρόνια, φυλές της Ινδίας χρησιμοποιούσαν τον στύλο σε αθλήματα, αλλά και ως μέσο εξάσκησης. Αργότερα ο στύλος, λόγω των εντυπωσιακών ακροβατικών που επέτρεπε, πέρασε στο τσίρκο, και από εκεί στα μπαρ και στα νυχτερινά μαγαζιά. Και κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα να τον συγχέουμε με προκλητικούς χορούς, στριπτιτζάδικα, και με ό,τι άλλο συνεπάγεται.
Τα τελευταία χρόνια όμως αρχίζει να κερδίζει δημοτικότητα ως μορφή άσκησης καθώς προάγει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει για την ενδυνάμωση του σώματος, αλλά και για την υγεία. Μάλιστα, εκτός από τους πολλούς διαγωνισμούς pole dancing που διοργανώνονται ανά τον κόσμο, υπάρχει και εκστρατεία για να συμπεριληφθεί ως άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ακόμη, το pole dancing δεν γνωρίζει όρια μεταξύ σωματότυπων, φύλων και ηλικιών. Ενδείκνυται για οποιονδήποτε θέλει να βελτιώσει τη δύναμή του, την ευλυγισία του και θέλει να βρει ένα χόμπι που να τον ευχαριστεί και να διασκεδάζει.
Επίσης, υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι πρόκειται για χυδαίο άθλημα λόγω των κοντών ρούχων που φοράνε όσοι ασχολούνται με αυτό. Στην πραγματικότητα, οι κινήσεις στον στύλο βασίζονται στην αντίσταση του σώματος, επομένως για να εκτελεστούν σωστά χρειάζεται να εξαλειφθεί όσο το δυνατόν γίνεται ο παράγοντας της τριβής. Εξάλλου, το ύφασμα γλιστράει, ενώ το δέρμα όχι!
Χρειάζονται χρόνια εξάσκησης για να φτάσει κανείς σε πιο προχωρημένο επίπεδο, αλλά πολλές κινήσεις και στάσεις στον στύλο μπορούν να επιτευχθούν σχετικά γρήγορα από κάποιον που είναι αρχάριος, προσφέροντάς του έτσι και μια δόση αυτοπεποίθησης.
Ακόμη, όπως και στη γιόγκα, υπάρχουν ονόματα για κάθε στάση, όπως για παράδειγμα ο «σκορπιός», η «πεταλούδα», το «μαρτίνι», ο «σούπερμαν» και άλλα πολλά!

 

Αρθρογραφεί η Ελσα.

Κοινή χρήση αυτής της δημοσίευσης

Αναρτήστε Σχόλιο